Natuurinclusieve

zonneparken

generate & regenerate

Wat is  certificatie ?

Landschap

Wij geloven dat zonneparken mooier in het landschap gepast dienen te worden om zo het landschap waar we zo van houden te verbeteren. Het op kundige wijze integreren van een zonnepark ziet er niet alleen mooi uit – het planten van vegetatie nabij en in zonneparken zorgt er tevens voor dat CO2 uit de lucht gehaald wordt, en dat koolstof opgeslagen wordt in de bodem. Aldus helpt deze aanpak klimaatverandering tegen te gaan en draagt het bij aan een betere bodemkwaliteit.

ECOSYSTEEM REVITALISERING

Het milieu en onze leefomgeving staan onder grote druk. De NISP tool is mede-ontwikkeld om het leefklimaat, de ecosystemen en de biodiversiteit te helpen herstellen. Dit biedt in de eerste plaats talloze voordelen voor bloembestuivende insecten. Maar ook de bodemkwaliteit, het watermanagement, de landbouw en het algehele maatschappelijke welzijn, zijn bij deze aanpak gebaat.

GEMEENSCHAP

De behoeften van lokale stakeholders doen ertoe. NISP focust zich daarom gedurende het gehele proces op het betrekken en luisteren naar de gemeenschap.

MULTIFUNCTIONELE ONTWIKKELINGEN

De grond waar zonneparken op staan bieden de mogelijkheid om te gedeeld worden met verschillende partijen. Dit biedt verschillende voordelen, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid van agroforestry, agrivoltaics, recreatie en natuurlijk het houden van (wilde) bijen. NISP biedt oplossingen op maat, in iedere regio.

ENERGIETRANSITIE

Het is zaak zo snel mogelijk naar een toekomst te bewegen met een schone, hernieuwbare en zelfvoorzienende energie-infrastructuur. Zonneparken lenen zich hier bij uitstek voor. NISP is de 2.0 op het gebied van zonne-energie en biedt zodoende haalbare en welkome oplossingen waar het natuurinclusieve landbouw en zonneparken betreft

DOE MEE

Natuurinclusiviteit is belangrijker dan ooit. Doe mee en sluit je aan bij nisp!

Doe mee

Waarom certificering?

1. Kwaliteit

De management tool BRL K11007 (beoordelingsrichtlijn) omvat richtlijnen uit zowel de wetenschap als de industrie. Hiermee leggen we de lat voor kwaliteitsgerichte actie en een positieve impact bewust hoog.

2. Verantwoordelijkheid

Een certificaat is één van de beste manieren om je ambitie, kwaliteit en verantwoordelijkheid te valideren naar overheden, de plaatselijke bevolking en andere stakeholders. De NISP-tool is sterk gericht op de visies en wensen van stakeholders. De focus ligt (sterk) op de stakeholders en diens zienswijzen en wensen. Hierdoor is het een handige tool om projecten te creëren die bevorderlijk zijn voor zowel de regio als de plaatselijke bevolking.

3. Succes

Het behalen van een certificering geeft je park wezenlijke meerwaarde. Bovendien worden de eisen die aan zonneparken gesteld steeds hoger. NISP is niet alleen een slimme investering, het verhoogt je kansen op een rendabel en succesvol zonnepark substantieel.

 

News & Projects

Rabo Impact Lening

August 26, 2020

Planet

August 26, 2020

NISP Guinee

August 26, 2020

Remote Sensing & AI for NISP Solar Parks

August 19, 2020

NISP Certified in République de Guinée

NISP Certified in République de Guinée

August 19, 2020

Rabo Impact Lening

August 19, 2020

DE ONE-STOP-SHOP

1. Kennismaking

Vul het contactformulier in, en we nemen contact met je om een (bel-)afspraak in te plannen.

2. Inzicht

We nemen alles stap voor stap met je door en zullen mogelijke vragen persoonlijk met je doornemen.

3. PLANNING

Daarna bespreken we wat voor zonnepark je voor ogen hebt. Hoe meer informatie bij ons bekend is over het perceel in kwestie (de perceelgrootte, de milieusituatie, stakeholders, het landschap en andere omgevingsfactoren), hoe beter wij je kunnen helpen met het realiseren van jouw natuurinclusieve zonnepark.

4. Ondersteuning

Onze experts bieden advies, helpen bij het maken van beslissingen en ondersteunen bij de milieutests, de onderhoudsplannen en het landschapsontwerp. Daarnaast helpen we bij het verkrijgen van alle benodigde documentatie met betrekking tot de vergunningaanvraag. Bovendien bieden we ondersteuning bij het indienen van de bewijsstukken in de Kiwa NISP audit tool, bij het rondkrijgen van de certificering.

5. Totale dekking

Tijdens elke fase van de NISP-tool komt het hoofdpersoneel, inclusief de landschaps- en ecologie-expert(s), bij elkaar. Tijdens deze meeting is er ruimte voor vragen, evaluatie en waar nodig, het nemen van gezamenlijke beslissingen.

Lees meer over het certificeringsproces